Case ECE - AXS ict
18447
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18447,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive,elementor-default
 

Case ECE

Over dit project

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) in de Rotterdam Science Tower is de thuisbasis voor meer dan 100 innovatieve bedrijven. In samenwerking met AXS ict biedt het ECE haar huurders een goedwerkende internetverbinding. “Dit vraagt om een stuk flexibiliteit, omdat de wensen van onze huurders verschillen én veranderen. Dan wil je niet vastzitten aan dure, stugge contracten”, legt Martin Luxemburg van het ECE uit.

Het ECE

Het ECE is een expertisecentrum vanuit de Erasmus Universiteit, met als thema ondernemerschap. “Wij combineren de kennis van de universiteit met inzichten vanuit het bedrijfsleven en vertalen dit naar programma’s voor ondernemers. Deze ondernemers zijn gevestigd op onze campus, waar zij colleges volgen, actief ondernemen en interacteren met andere bedrijven. Zo hebben we een leeromgeving gecreëerd waarin we bedrijven met groeiambities optimaal faciliteren.”

Flexibiliteit

Internet is voor deze organisaties van groot belang. “Toegang tot het internet is praktisch een eerste levensbehoefte voor onze huurders. Iedereen verwacht dat de verbinding altijd perfect werkt. Gaat het even fout, dan is er direct paniek. De behoeftes van onze huurders veranderen ook nog eens zeer regelmatig. Voor ons is van tevoren niet duidelijk hoe deze vraag zich gaat ontwikkelen. Het is dan niet altijd eenvoudig om dit voor zoveel bedrijven tegelijk goed te organiseren en altijd kwaliteit te leveren.”

Met deze uitdaging kwam het ECE terecht bij AXS ict. “We hebben goed nagedacht over een model waarbij we kunnen groeien als organisatie en tegelijkertijd blijven voorzien in de behoefte van onze huurders. Dat vraagt om flexibiliteit van beide kanten. Dat is echt het fijne aan AXS ict, zij snappen wat onze doelgroep wil en proberen daar ook actief in mee te denken en onze risico’s te delen. Door hun flexibiliteit groeien ze echt met ons mee.”

Basisinternet plus menukaart

Het ontwikkelde model bleek een slimme oplossing. “Een onderdeel van de huurprijs is basisinternet. Huurders met specifieke, extra wensen kunnen dit aanvullend via een soort menukaart afnemen bij AXS ict. Zo kunnen we toch maatwerk leveren en hebben huurders onderling geen “last” van elkaar.”

Alles in huis

De keuze voor AXS ict was ook nog eens heel praktisch. “Een extra voordeel voor onze huurders is dat AXC ict gevestigd is in hetzelfde pand. Als er dan toch iets aan de hand is, kunnen zij direct schakelen. Ook nemen sommige huurders additionele ICT-diensten af bij AXS ict. Zo hebben zij letterlijk alles onder één dak.”

Het ECE is dan ook erg tevreden over het partnership met AXS ict. “Met zoveel verschillende huurders heb je echt een partij nodig die flexibel is, meedenkt en mee kan groeien. Naast de prettige samenwerking is de kwaliteit van het internet ook nog eens perfect. Ik kan AXS ict echt van harte aanbevelen aan andere communities.”   

Meer weten over onze mogelijkheden voor communities? Neem gerust eens contact met ons op!

Categorie
Cases