Case Enersea – AXS ict – full-service ICT voor MKB en start-ups
18099
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18099,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive,elementor-default
 

Case Enersea

Over dit project

Enersea doet waar het goed in is dankzij AXS ict

Enersea ontwerpt de toekomst van energie. Het jonge ingenieursbureau uit Schiedam is begin 2015 opgericht vanuit 3 mensen met veel ervaring in de ingenieurswereld. Het bureau beschikt over specialistische kennis voor het ontwerpen van projecten die energie op zee opwekken. Al vanaf de oprichting verzorgt AXS ict de ICT-infrastructuur voor Enersea: “We hebben niet de ambitie om ook maar één IT-er in dienst te hebben. We besteden onze ICT graag uit aan AXS ict!”

Enersea steekt geen energie in ICT

Het team van ingenieurs ontwerpt installaties voor op zee, een uitdagende omgeving voor staalconstructies. Namens Enersea is Edwin van Drunen aan het woord: “Wij zijn altijd op zoek naar projecten die energie op zee opwekken. Van olie- en gaswinning, naar windenergie, getijdenenergie of andere vormen van hernieuwbare energie. Daar komt een hoop research & development werk bij kijken. We zijn echt specialisten; we weten veel van berekenen en uittekenen en laten andere zaken bij andere experts liggen. Dat geldt ook voor het beheren van onze ICT-infrastructuur. Wij willen nooit een eigen IT-afdeling hebben! Daarom vroegen wij AXS ict of zij onze ICT-afdeling willen zijn.”

In zee met AXS ict

De samenwerking tussen Enersea en AXS ict stamt al van vóór het Enersea-tijdperk. Van Drunen: “We kenden de mensen van AXS ict al van andere projecten. Dat maakte de keuze makkelijk. Uiteindelijk doe je zaken met de persoon. En met AXS ict hebben we een goede klik. Er zit nu iemand aan de andere kant die begrijpt wat we willen, iemand waarop we kunnen bouwen!” De dagelijkse verzorging van ICT-zaken regelt AXS ict normaal gesproken zonder dat Van Drunen er iets van merkt. Hij legt uit: “Onze mensen intern hebben het nummer van AXS ict. Is er iets aan de hand, dan neemt AXS ict de computer op afstand over. Op e-mails wordt snel gereageerd. Het loopt zoals het hoort!”

ICT groeit mee

AXS ict verzorgt een scala aan ICT-diensten voor Enersea, zoals de telefonie en cloudoplossingen met onder meer Office365. Via beheer en support verzorgt AXS ict onder meer het maken van back-ups inclusief maandelijkse rapportages. Van Drunen vertelt: “We zoeken vooral één partij om te bellen. Niet alleen in het geval van een probleem, maar ook in het geval van groei. Groei, dat betekent een nieuwe IT-infrastructuur met nieuwe computers. AXS ict verzorgt alles, inclusief de nieuwe hardware. De mensen van AXS ict zijn allemaal erg pragmatisch. Het hele team kan je verder helpen. De samenwerking bevalt goed!”

Krijgt u energie van dit verhaal? Neem dan contact met ons op! U kunt ook een gratis inspiratiesessie bij u op locatie boeken! Plan hier uw afspraak

Categorie
Cases