Case Labhotel - AXS ict
18448
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18448,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive,elementor-default
 

Case Labhotel

Over dit project

Het LabHotel is een concept dat onderzoekers en bedrijven in staat stelt om flexibel gebruik te maken van laboratoriumfaciliteiten. AXS ict verzorgt het stuk automatisering dat hierbij komt kijken. “Huurders moeten beschikking hebben over een goede infrastructuur voor netwerk, communicatie en databewerking. Dit vraagt om flexibiliteit en continuïteit, zodat huurders zorgeloos aan de slag kunnen met de faciliteiten die zij specifiek nodig hebben”, vertelt Marc Schellekens, eigenaar van het LabHotel.

Labhotel

In 2013 werd het LabHotel opgericht vanuit de behoefte aan flexibele ruimtes met de juiste vergunningen die onderzoekers kunnen gebruiken voor korte of langere perioden. “Voor een proof of concept is vaak een laboratorium nodig. Als je dit normaal gesproken wil huren, dan moet dit voor minimaal 5 jaar. Dat maakt de investering in het idee op voorhand al groot en daarmee te risicovol voor investeerders. Als namelijk blijkt dat het idee niet werkt, dan is de investering van 5 jaar huur weg. En dat terwijl het onderzoek bijvoorbeeld ook in drie maanden uitgevoerd kon worden. Daarom bieden wij flexibele ruimte aan.”

ICT voor huurders

Dat bleek een goed idee. “We groeien nog altijd. Een van de dingen die daarbij hoort is een stuk automatisering, er moet een goede infrastructuur aanwezig zijn. Niemand kan meer zonder databewerking en communicatie en alles loopt via ons internet. Om dit te faciliteren werken we samen met AXS ict. Voor huurders is het een groot pluspunt dat bij ons alle ICT onder één dak geregeld is, inclusief service en support. Ze kunnen bij vragen zo naar het team van AXS ict toelopen. Ook is AXS ict zich er echt van bewust dat ICT een cruciaal punt is in de bedrijfsvoering en dat als er een storing is, dit zo snel mogelijk opgelost moet worden.”

Standaard en extra

Het LabHotel levert een “standaard” ICT-omgeving, maar huurders met aanvullende wensen kunnen de omgeving uitbreiden. “Dit is geen probleem. AXS ict adviseert over de beste aanpak en hoe we gemakkelijk kunnen opschalen. Ze zijn hierin erg flexibel en proberen voor de gebruiker de optimale oplossing te bieden. Voor de ene huurder is dat kostenbesparing, voor de ander is de snelheid van het netwerk juist belangrijk.”

Samenwerking

Het LabHotel is dan ook erg te spreken over de samenwerking met AXS ict. “Er zijn heel weinig problemen met de ICT-omgeving en mocht er toch iets zijn, dan is het binnen 10 minuten opgelost. Het is een groot voordeel dat ze in hetzelfde pand zitten, maar de communicatie verloopt sowieso altijd erg goed. Ik hoef alles maar één keer uit te leggen, ondanks dat dit echt in “lekentaal” gaat. Iedereen is erg aardig en geïnteresseerd. Ze snappen wat ik bedoel en komen met een oplossing.”

Ook de overstap van de oude leverancier naar AXS ict is goed verlopen. “Ik weet dat het nog een flinke klus was om alles over te zetten, maar ik heb er niets van gemerkt. Alles is geregeld en werkt zelfs nog beter dan voorheen.”

Meer weten over onze oplossingen voor verhuurlocaties? Neem gerust eens contact met ons op!

Categorie
Cases