Meedenken zonder de les te lezen – AXS ict – full-service ICT voor MKB en start-ups
18314
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18314,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive
 

Meedenken zonder de les te lezen

Over dit project

Zo’n 300 olietankers leggen op jaarbasis aan bij TEAM Terminal, één van de grootste op- en overslagbedrijven in het Rotterdamse Europoortgebied. Jaarlijks zetten ze 35 miljoen kubieke meter(!) ruwe olie door. Om u een beeld te geven van dat duizelingwekkende getal: het is ongeveer een kwart van de totale doorzet in het hele Europoortgebied. Planning is voor hen dan ook een sleutelwoord. In hun zoektocht naar een nieuwe ict-partner wisten ze wat ze wilden: een partij die invulling kon geven aan hun wensen. We spreken met Arjan van ’ t Zelfde, superintendent administration bij TEAM Terminal.

Spreadsheets

Toen Van ’ t Zelfde verantwoordelijk werd voor alle opleidingen en trainingen kwam hij voor het eerst in contact met AXS ict. “Vroeger deden wij alles op spreadsheets.” Omdat ze werkten met periodieken van twee, drie en tien jaar zat er een administratieve regelmaat in het proces. “We keken eens in de zoveel tijd op onze sheets en dan hadden we weer in beeld hoe zaken vorderden. Dat was toen nog heel modern, maar op een gegeven moment haalt de tijd je in. Toen gingen we eens rondkijken naar de mogelijkheden.”

Een huis met vele bijgebouwen

TEAM Terminal kwam al gauw tot de conclusie dat, naast het trainings- en opleidingssysteem, ook de andere systemen aan vernieuwing toe waren. Equipment Management, Contracten en Personeel. De bestaande systemen waren door de tijd heen verworden tot ‘een huis met vele bijgebouwen’. “We besloten om alles opnieuw te doen. De ouderwetse databases vernieuwen, een nieuwe structuur bouwen en in die nieuwe structuur ook opvolging programmeren.”

AXS ict denkt mee zonder de les te lezen

AXS ict was niet de enige partij met wie Van ’t Zelfde sprak. “We zochten naar een partij die zich kon verplaatsen in ons vraagstuk en die invulling kon geven aan onze wensen. Een partij die meedenkt en adviseert.” AXS-ict bleek die partij te zijn. “We zijn zeer tevreden. Ik zou AXS-ict zondermeer aanraden. Ze denken met je mee zonder je de les te lezen.”

AXS ict staat zijn mannetje

Er is nog een belangrijk aspect dat meeweegt voor Van ’t Zelfde. “Martijn Mekkelholt werkt hier regelmatig op locatie. Hij helpt altijd, zelfs met dingen die buiten zijn scope liggen. Dat vind ik echt klasse. AXS ict staat zijn mannetje. Dan zeggen wij in Rotterdam: geen woorden, maar daden.”

Op zoek naar een partij die met u meedenkt, zonder u de les te lezen? Neem contact met ons op!

Categorie
Cases